Ar kulinārijas neveiksmēm savā praksē ir saskārusies katra saimniece.
Mēs esam apkopojuši jums visizplatītākās kļūdas, kuras daudzas saimnieces pieļauj virtuvē.
Atbrīvojieties no tām, un Jūsu ēdienu garša vienmēr būs uzdevumu augstumos.
“Nē” mazgātiem makaroniem
Daudzi pēc makaronu vai pastas pagatavošanas nomazgā tos ar aukstu ūdeni – tā ir visrupjākā kļūda. Uz pastas virsmas atrodas ciete, kas veicina labāku mērces uzsūkšanos.
Saimnieces Itālijā nekad pastu nemazgā, izmantojot ūdeni, kurā pasta vārījusies, lai atšķaidītu ļoti biezas mērces.
Vajag pareizi vārīt tomātus ar dārzeņiem
Ir kļūda sākt vārīt dārzeņus un tomātus vienlaikus – tā process būtiski ievilksies laika ziņā.
Tomāti satur skābi, kas palēnina ēdiena pagatavošanu. Tie ir jāpievieno vien tad, kad ēdiens praktiski ir gatavs.
Buljonam sāls jāpievieno laicīgi
Lai pagatavotu piesātinātu buljonu, sāls ir jāber nevis tā gatavošanas sākumā, bet gan beigās. Ja sāli piebērsiet sākumā tad, kad ūdens būs uzvārīsies, tas kļūs ļoti sālīgs.
Lai buljons sanāktu piesātināts un garšīgs, tad gaļu vajag likt aukstā ūdenī – tas ir ļoti svarīgi.
Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu